Ejendomsmæglere bruges som regel som kommunikator mellem sælgere og købere i forbindelse med et boligsalg. Det er for de fleste mennesker en stor ting at skulle investere i en bolig. Det kræver mange overvejelser uanset om man er førstegangskøbere eller ikke.
Som ejendomsmægler er man som regel en central del af hele processen idet man både fremviser, rådgiver og hjælper både sælger og køber bedst muligt videre. For de fleste er det at flytte en stor ting i livet, og ligegyldig om omstændighederne er lykkelige eller ikke, er det vigtigt, at man har den rette ejendomsmægler.
Som ejendomsmægler skal man være god til at lytte, da det er vigtigt, at man matcher både sælgerens og køberens behov. Hvis man skal finde en bolig til en potentiel køber, skal ønsker og krav imødekommes, mens man for sælgeren skal finde frem til den helt rette pris på boligen. Prisen skal både være realistisk og fair, men også matche de huspriser, der er i lokalområdet.
I lang tid har man set en tendens til, at folk er flyttet fra de mindre byer og ind i storbyerne. Det har fået huspriserne til at stige i de større danske byer. Faktisk så meget at ikke alle kan være med. Derfor søger flere og flere efterhånden boliger i det omkringliggende område til de større byer.
Huspriserne i Aarhus er for eksempel så høje, at flere og flere søger mod de omkringliggende byer i Østjylland, og vil der altså være stor chance for eksempelvis at kunne blive ejendomsmægler i Randers.
Uddannelsen til ejendomsmægler i Randers – eller resten af landet
Hvis du ikke bor i Randers eller omegn, har du dog intet at frygte. Man kan blive uddannet til ejendomsmægler mange steder i landet, mens chancen for job naturligvis er størst i de områder, hvor der er gang i hussalget.
Før man kommer så langt, skal man dog tage sig en uddannelse. Der findes flere forskellige veje, man kan gå, hvis man gerne vil være ejendomsmægler. Først og fremmest er det vigtigt, at man starter med en gymnasial uddannelse, når folkeskolen er slut.
Derefter kan man læse Erhvervsøkonomi på universitetet eller tage en akademiuddannelse til Finansøkonom efterfulgt af en Professionsbachelor i finans. Erhvervsøkonomi er en bacheloruddannelse, som tager tre år, mens akademiuddannelsen og professionsbacheloren tager 3,5 år til sammen.
Derefter skal man arbejde som trainee hos en relevant ejendomsmægler, før man endeligt kan kalde sig for uddannet ejendomsmægler.
Der findes altså forskellige veje til dette karrieremål, og det er blot vigtigt, at man vælger den vej, der passer bedst til en selv.
Det skal du kunne
På uddannelsen og gennem et traineeforløb vil man naturligvis lære om de praktiske arbejdsopgaver samt forståelsen for økonomien, der er en stor del af en ejendomsmæglers primære opgaver. Selvom man er struktureret og har teorien bag sig, er det dog ikke sikkert, at en karriere som ejendomsmægler matcher personligheden.
Som ejendomsmægler skal man være åben, serviceminded og ekstremt lyttende. Man har med mennesker at gøre, som investerer mange penge i både bolig og salær. Det kan i mange tilfælde være et stort skridt at flytte, og det er vigtigt, at en ejendomsmægler giver kompetent og professionel rådgivning, så både sælgeren og køberen føler sig trygge gennem hele processen.