Lad vikarbureauet stå for jobsøgningen

Det kan være svært at komme ind på arbejdsmarkedet, inden man har noget erfaring efter uddannelsen, og det er trods alt de færreste, der har erfaring, inden de har uddannelsen. Derfor skal der kæmpes for at få foden indenfor, når det gælder om at komme i arbejde.

Her kan vikararbejde være en god idé, fordi der ikke er så meget konkurrence om stillingerne. De fleste foretrækker faste stillinger, og derfor er der som regel færre ansøgninger til vikarstillingerne, og nogle gange bliver opgaver også flyttet fra vikarstillingerne over på andre fastansatte, så man som vikar ikke skal sætte sig ind i alting på begrænset tid.

En anden fordel ved vikararbejde har med vikarbureauerne at gøre. Vælger man at benytte sig af dem, kan man nemlig lægge en del af jobsøgningen over til dem, så man selv slipper for at stå for så meget jobsøgning.

Bureauerne kender markedet

Flere vikarbureauer står nemlig for at matche din profil med virksomheder, der har brug for din hjælp. Og de hjælper selvfølgelig også virksomheder med at finde den rigtige vikar, match-delen går begge veje trods alt.

Det betyder, at de kender til det marked, der er på ens eget område, og ofte vil vikarbureauerne stå for meget af arbejdet. Særligt når de bliver mere specialiserede bureauer, som tager sig af specifikke brancher eller vikarer med særlige uddannelser.

En af dem er Nordic Medicare, som blandt andet formidler lægevikarer til de lægestillinger, der er ledige i en periode. På Nordic Medicares hjemmeside kan man blandt andet se, at virksomheden står for sådan noget som transport, hjælp til bolig og selvfølgelig det rette match mellem kandidat og stilling.

De mere bredt fokuserede bureauer som eksempelvis TEMP-TEAM sørger også for at lave et godt match og dermed at finde den interessante virksomhed for dig, og det er meget værdifuldt.

Prøv dig selv af

Prøv dig selv af i forskellige jobs

Ud over at det kan være godt for karrieren at tage et vikararbejde, kan det også være godt for en selv, når man tænker lidt indad. Hvis man fokuserer mere på sig selv end på fremtidige arbejdsgivere, kan det være meget givtigt, at man har prøvet forskellige stillinger af, så man ved, hvad man synes er spændende, når det kommer til stykket.

I disse tider med fremdriftsreformer og lignende, er det ikke altid, at man finder sin rette hylde i første forsøg, og derfor kan vikararbejde være med til at afklare, om man egentlig sigter efter det rigtige. Det er der bestemt også værdi i, selvom det i og for sig ikke har noget med ens evne til at få et job at gøre.

Selvfølgelig kan man ikke lave det store spring som at skifte fra mekaniker til underviser i engelsk på universitetet, med mindre man har en meget speciel kombination af uddannelser i ryggen.

Men det kan være med til at sige, om man eksempelvis vil arbejde med marketing, med tekster eller med journalistik, hvis man er uddannet journalist. De fag er tæt nok beslægtet og har ikke en uddannelsesmæssig indgangsbarriere til at man godt kan prøve dem af.