Vil du arbejde med IT-sikkerhed?

Drømmer du om en karriere inden for IT-branchen, er mulighederne nærmest uendelige. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvilket fokus, du gerne vil have. Inden for IT-branchen kan du nemlig arbejde med IT-infrastruktur, IT-support, projektledelse, drift og administration samt sikkerhed og complience – blot for at nævne nogle få af dine muligheder.

Der findes altså et hav af forskellige muligheder – og virksomhederne har i høj grad behov for medarbejdere til at håndtere de forskellige aspekter inden for IT. Alle virksomheder er i dag i højere eller mindre grad afhængige af forskellige IT-løsninger, både hardware som computere og telefoner, samt forskellige softwareløsninger til håndtering af al virksomhedens data.

Tag en professionsbachelor i IT-sikkerhed

IT sikkerhed er et emne, der er vigtigt for alle virksomheder – og så er det en uddannelse, der åbner op for flere muligheder. Under uddannelsen i IT-sikkerhed vil du blandt andet lære, hvordan du opklarer og dokumenterer cyberangreb.

Uddannelsen er en såkaldt top-up til de to erhvervsakademiuddannelser Datamatiker og IT-teknolog. Har du en af disse uddannelser, kan du altså søge ind på uddannelsen – ellers skal du starte med at tage en af de to kortere, videregående uddannelser.

En top-up uddannelse er kort fortalt en måde at bygge videre på sin korte, videregående uddannelse. Den tager halvandet år at gennemføre – og så er du uddannet på bachelorniveau. Der er tale om en professionsbachelor, da du i tredje semester skal i praktik i en virksomhed. Du får altså mulighed for at koble din teoretiske viden sammen med praktisk erfaring, allerede inden du er færdiguddannet.

Cybertruslen er stigende

Cybertruslen er stigende

Truslen fra hackere og andre cyberkriminelle er stigende, og derfor er der også et stort fokus på IT-sikkerhed for virksomhederne. I takt med, at arbejdspladserne er blevet mere hybride, stiger nødvendigheden for at opretholde en høj IT-sikkerhed.

Når en medarbejder arbejder hjemmefra og fortsat har behov for adgang til virksomhedens IT-systemer og data, skabes der en ny sårbarhed, som hackere kan udnytte. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne indtænker sikkerhed i alle aspekter. Derfor er der også et stort behov for personer, der er uddannet inden for IT-sikkerhed, og som kan være med til at lukke sårbarheder samt generelt styrke virksomhedens IT-sikkerhed.

Derudover er det også vigtigt for virksomhederne at have en backup-plan, hvis uheldet en dag rammer virksomheden. Er der tale om et ransomeware-angreb, har virksomheden så en frisk backup, så al data kan gendannes? Er der tale om malware, hvordan bliver det så fjernet igen – og hvordan sikrer man, at der ikke er åbnet op for andre sikkerhedshuller, som kan udnyttes i stedet.

Når du arbejder med IT-sikkerhed, er det derfor ikke en enkeltstående opgave. Du er nødt til at have kendskab til hele IT-infrastrukturen, og hvordan de forskellige systemer udveksler data og arbejder sammen.

Dine fremtidsmuligheder

Vælger du at læse IT-sikkerhed, lærer du at analysere, planlægge og vurdere virksomheders IT-sikkerhed – både når det gælder drift, kontrol og udvikling af systemer. Uddannelsen åbner op for en lang række forskellige jobtitler, blandt andet IT-sikkerhedsansvarlig, cybersikkerhedsspecialist, IT-sikkerhedskonsulent, IT-sikkerhedsingeniør m.v.