hypnoterapi

Kunne du godt tænke dig at hjælpe andre mennesker med at få det bedre, og synes du, at hypnose er et spændende og interessant område? Så kan det være, at du skulle blive hypnoterapeut. En hypnotisør og en hypnoterapeut laver til dels det samme. De arbejder begge med klienter i en hypnotisk tilstand, men i modsætning til en hypnotisør, arbejder en hypnoterapeut mere moderne med hypnose, hvor terapien er mere målrettet, og der tages udgangspunkt i den enkelte klient.

For at blive hypnoterapeut kan du tage en hypnoseuddannelse, hvor du lærer de forskellige teknikker, som du skal bruge for at kunne hjælpe andre mennesker med at ændre deres vaner og adfærd gennem hypnose. Herunder får du et overblik over, hvad forskellen mellem en hypnotisør og en hypnoterapeut er, samt hvad du kommer til at lære på en hypnoseuddannelse, og hvad du så kan arbejde med, når du er færdiguddannet som hypnoterapeut.

Forskellen på en hypnotisør og hypnoterapeut

Hypnotisører arbejder ud fra en metode, hvor det gælder om at få klienten i hypnose, og derudfra komme med nogle suggestioner (forslag), der har til formål at skabe forandringer på specifikke områder hos klienten. En hypnotisør arbejder typisk ud fra et færdiglavet script, som læses op for klienten, og hvor klienten ikke er en aktiv del af processen, men udelukkende modtager af suggestioner. Derudover bruger hypnotisører progressive afslapnings induktioner i forbindelse med hypnosen, der gør klienten afslappet, men som samtidig gør det svært at vide, hvor dybt i hypnosen klienten er, og dermed også hvor modtagelig klienten er overfor suggestioner.

hypnose-og-hypnoterapi

En hypnoterapeut arbejder i modsætning til en hypnotisør med mere målrettede teknikker og tager udgangspunkt i den enkelte klient og dennes ønsker om forandringer under hypnosen, hvilket giver bedre resultater. Derudover er klienten en aktiv del af processen, hvilket gør det muligt at skabe store forandringer for den enkelte. Endelig benytter en hypnoterapeut lyninduktioner til af få klienten i hypnose, der gør det muligt at få klienten ned i den rette dybde i hypnosen hurtigt, så der kan arbejdes med at skabe forandringer for klienten.

Det kommer du til at lære på en hypnoseuddannelse

Som nævnt kan du uddanne dig til hypnoterapeut ved at tage en hypnoseuddannelse. På hypnoseuddannelsen får du viden om hypnoterapi og lærer forskellige hypnoterapeutiske teknikker at kende, så du kan sammensætte de rigtige teknikker til brug under hypnoterapi og hypnose af klienter. Ved at sammensætte og bruge de forskellige hypnoterapeutiske teknikker er det på den måde muligt at skabe forandring for de personer du arbejder med, og dermed skabe de bedst mulige resultater for dine klienter.

Gennem hypnoseuddannelsen lærer du således, hvordan du kan hjælpe andre mennesker med at slippe den adfærd og de følelser, som begrænser dem i deres hverdag på forskellige områder gennem hypnose. Samtidig lærer du også, hvordan du foretager selvhypnose, så du kan komme i gang med at arbejde med din egen udvikling og skabe forandringer for dig selv.

Som uddannet hypnoterapeut kan du arbejde med en lang række af forskellige problemstillinger hos individer gennem hypnose, herunder for eksempel fobier, angst, afhængigheder, dårlige vaner og selvværd. Gennem hypnoseuddannelsen bliver du dermed i stand til at afhjælpe dårlige vaner, angst, frygt og fobier og skabe forandringer hos dine klienter.