Om Branche-Tjek.dk

Branchetjek er for dig, der gerne vil vide lidt mere om de mange forskellige karriereveje, du kan tage. Uanset hvor i livet du står, er det rart at gå forberedt ind i en proces, hvor du kan komme til at ændre din karriere eller måske begynde på en. Et menneskes arbejdsliv betyder meget for resten af tilværelsen, og derfor er karrierevalg ikke en beslutning, man skal tage for let på.

Vores tekster er til at forstå og er tænkt til at give dig det første, hurtige overblik.

Hvis man skal sammenligne en masse uddannelser, arbejdsopgaver, ansvarsområder og den slags, der kommer med et arbejde, skal der ikke i første omgang være alt for meget information. Hvis der står en hel roman om hver detalje, bliver det for svært at sammenligne karrieremulighederne med hinanden.

Derfor har vi valgt at lave vores tekster kortere og mere forståelige. Når du så har dannet dig det fornødne overblik, kan du klikke dig ind på de forskellige uddannelser eller arbejdspladser for at læse nærmere.

Hvad vil vi gerne opnå?

Vi vil gerne hjælpe mennesker, der står ved en skillevej. Det er vores forhåbning og vores mål, at vores artikler kan bruges til at blive klogere på de mange forskellige brancher og karrierer, man kan opnå i Danmark.

Vi vil gerne give vores læsere en følelse af, at de er blevet mere afklarede af et besøg på Branche-tjek.dk. Ikke nødvendigvis fordi man så ved præcis, hvad man vil nu, men man har fået sorteret i de muligheder, der har været oppe at vende.

Måske har man endda fået øje på noget nyt, der har fanget ens interesse, mens man har klikket rundt herinde. Måske er man blevet bekræftet i, at det er den vej, man længe har overvejet, at man gerne vil gå. Det kærlige puf i den rigtige retning, vil vi gerne levere.

Ingen er for små eller store til os

Alle de mange arbejdsområder, man kan lande inden for, er relevante og vigtige i det samfund, vi lever i. Det er vores holdning her på Branche-Tjek.dk.

Derfor skriver vi om alle de muligheder, der er på arbejdsmarkedet. Om man har lyst til at være bedemand, farmaceut, havemand eller om man vil arbejde inden for IT, så udfylder man en vigtig funktion, og derfor har alle uddannelser en plads hos Branche-Tjek.dk.

Alle veje fører til Rom – mange veje fører til job

Når du læser artiklerne på Branche-Tjek.dk, vil du ikke altid kunne finde en direkte vej mellem uddannelse og job. Det er der flere grunde til.

For det første er der nogle uddannelser, der åbner døre til mange forskellige slags arbejde. Derfor er der ikke altid en direkte linje, der siger, at hvis man tager denne uddannelse, så får man dette job. Nogle uddannelser er selvfølgelig sådan – når man er uddannet bager, er der en rimelig lige linje til jobbet som bager. Men det er ikke alle.

For det andet gælder det ovenstående også den anden vej rundt. Det er ikke alle jobs, der kræver en bestemt uddannelse – tværtimod er der en del former for arbejde, man kan få gennem et væld af forskellige uddannelser. Vil man for eksempel være webdesigner, kan man tage en uddannelse inden for multimediedesign, digitalt design, grafisk kommunikation eller flere andre ting.

For det tredje handler det af og til mere om personlighed, end det handler om hvilken uddannelsesmæssig baggrund, man har. Det er klart, at nogle jobs kræver en form for autorisation, før man må arbejde med bestemte områder, men der er jobs, man kan få, uden nødvendigvis at have uddannelsen. Hvis man har flair for noget bestemt, en stærk arbejdsmoral og en vilje til at få noget til at lykkes, kan det skaffe en langt.

Derfor er det også med ikke at tabe pusten, hvis man ikke lige kommer ind på den uddannelse, man gerne ville have været på eller får det job, man havde håbet. Det er let nok at sige eller skrive, men ikke desto mindre er den nu god nok. Dem, der kæmper og holder ved, får som regel også noget godt ud af deres anstrengelser.

Nyttige links videre

Har noget, du har læst her på siden, givet dig blod på tanden? Herligt! Her har vi nogle links, der måske kan hjælpe dig videre med at lægge dig fast på en ny karriere, hvis den inkluderer mere uddannelse:

Interesseorganisationen Danske Universiteter har samlet indgangene til de otte universiteter i Danmark. Fra denne side kan du finde de respektive universiteters hjemmeside og klikke dig videre derfra.

På UddannelsesGuiden, der er lavet af undervisningsministeriet, kan du læse mere om en række uddannelser – herunder optagelseskrav, uddannelsessteder og også information om ungdomsuddannelser.