printoperatoer

Der er naturligt nok at tænke, at når der er så meget fokus på det digitale, er der ikke brug for at trykke og printe længere, men sådan er det langt fra. Der er stadig brug for at få trykt brochurer, pjecer, magasiner, bøger og meget andet, og det bliver der ved med.

Alle mulige former for produkter, der skal printes, skal selvfølgelig printes eller trykkes et eller andet sted, og det sted skal bruge folk, der kender maskinerne.

Derfor kan man undersøge muligheden for at blive printoperatør. Det er en position, som fokuserer på at optimere det, man får ud af sine print- og trykkemaskiner.

Der kan skrues på en masse forskellige parametre, når det kommer til at printe for at få det bedste resultat, og netop kvaliteten er et stort konkurrenceparameter for mange virksomheder i branchen.

Erfaring kombineret med teknisk viden

For at blive printoperatør tager man et kursus som netop dette. Det næste kursus af denne slags finder sted i Aalborg til november.

Det er et kursus over to uger, hvor man lærer en masse om indstillinger på maskinerne, og hvad de betyder, hvordan man behandler forskellige filformater, hvordan man forholder sig til print, som skal bruges til forskellige ting og meget mere.

Kurset udbydes af Tech College, som primært er at finde i Aalborg, og netop dette kursus kan man tage på Tech Colleges afdeling Media College Aalborg.

Hold eventuelt øje med den side på UddannelsesGuiden, som behandler netop denne karrieremulighed.

Ud over den tekniske viden man får på kurset, handler jobbet om at bruge de erfaringer, man lærer, når man arbejder med sit udstyr. På den måde kan man på bedst mulig måde får indstillet maskinerne til at give det optimale resultat.

Mange moderne muligheder inden for tryk og print

print karriere

Efterhånden som digitaltryk er rykket frem, har flere og flere også fået mulighed for at have sine egne maskiner, som kan trykke, hvis man regelmæssigt sender større mængder trykte produkter ud ad døren.

Selvfølgelig vil den mest oplagte vej at bevæge sig, hvis man gerne vil arbejde med digitaltryk eller helt store trykkemaskiner, være den vej, som slår forbi de dedikerede virksomheder.

Det er sådan noget som reelle trykkerivirksomheder eller såkaldte fulfilment-virksomheder, som kan forestå hele processen fra ide til en trykt kampagne og distribution.

Brugerbetaling med mulighed for godtgørelse

Uddannelsen som printoperatør er brugerbetalt og koster som regel mellem 100 og 200 kroner pr. dag, selvom der er nogle tilfælde, hvor brugerbetalingen bortfalder.

Har man et arbejde i forvejen, som man skal afbryde i en periode for at tage på kurset, kan man søge om godtgørelse for den indtægt, man ellers ville have fået. Det er den såkaldte VEU-godtgørelse, man skal søge om.

Er det ikke muligt at få godtgørelse gennem ansøgningen, kan man også spørge sit arbejde, om de vil betale for kurset. De nye kompetencer kan potentielt spare virksomheden penge, og det er et argument, mange virksomhedsejere og ledere er modtagelige overfor, og prisen er for de fleste virksomheder overkommelig.