Ekspert i IT sikkerhed

Længere IT-uddannelser på universitetet er dette ords store vinder – i hvert fald hvis man måler ud fra antallet af ansøgere. Særligt IT-universitetet i København har oplevet store fremgang, og der er noget, der tyder på, at det især er IT-uddannelserne, der tiltrækker de unge.

Man behøver dog ikke at vælge universitetet for at få en fremtid som IT-ekspert. Erhvervsakademierne rundt om i landet er nemlig også begyndt at tilbyde uddannelser inden for dette fag.

Det er heller ikke en helt dum beslutning af tage en uddannelse inden for IT. Det anslås nemlig, at man om få år kommer til at mangle mange tusinde IT-eksperter både i det offentlige og i det private erhvervsliv. Faktisk truer manglen på IT-specialister det danske erhvervsliv og globaliseringen som helhed.

Hvis du interesserer dig for IT, teknologi, data, software, programmering og systemudvikling, og gerne vil skabe en karriere inden for dette, er der altså godt jobmuligheder for dig.

Uddannelsen i IT-sikkerhed

På de mange forskellige IT-uddannelser er der mulighed for at specialisere sig i de forskellige aspekter inden for IT. Dog er særligt IT-sikkerhed interessant, fordi det bliver mere og mere nødvendigt for danske virksomheder at sikre sig, at alle data og IT-systemer er beskyttet af en solid sikkerhed.

Hvis du vil arbejde specialiseret inden for IT-sikkerhed, kan du tage en Professionsbachelor inden for netop dette. Her får du teoretisk viden samt praktisk erfaring, der ruster dig til at arbejde som specialist inden for IT-sikkerhed.

Som en del af undervisningen indgår fortrolighed, integritet og tilgængelighed i forbindelse med arbejdet inden for både drift og udvikling af alt lige fra IT-systemer til netværk og mobile løsninger. Med andre ord bliver man rustet til fremtiden.

Uddannelsen indeholder desuden et praktikforløb, hvor man som studerende får muligheden for at arbejde med teorien i praksis hos en virksomhed, der beskæftiger sig med netop IT-sikkerhed.

Fokus på data

Fokus på data som IT ekspert

Særligt fortrolighed og integritet er nøgleord, når det kommer til IT-sikkerhed. Teknologien giver os nemlig mulighed for at indsamle data om både nuværende og potentielle kunder. Derudover er fortrolige kundeoplysninger og forretningshemmeligheder ofte at finde online, hvilket ikke var tilfældet for år tilbage.

Det betyder også, at sikkerheden er nødsaget til at være i top, og det er her en specialist i IT-sikkerhed kommer ind i billedet.

Der findes forskellige optagelseskrav til uddannelsen i IT-sikkerhed. En af dem er erhvervsakademiuddannelsen til datamatiker. Her lærer man netop om data og om kunsten i at vedligeholde store databaser.

Gode jobmuligheder

Med en uddannelse i IT-sikkerhed er du altså godt rustet til fremtidens teknologiske udvikling. Cyber-truslen bliver kun større og ondsindede hackere forbliver en trussel for det danske samfund.

Som IT-ekspert specialiseret i IT-sikkerhed kan du altså være med til at holde hackere ude og sørge for, at alle data ikke bliver synliggjort for uvedkommende.

Du kan blive både IT-medarbejder, programmør, systemudvikler, konsulent og systemadministrator både i det offentlig og i det private. Det er ikke sikkert, at du kommer til at arbejde i en decideret IT-virksomhed, da alle andre typer store og små virksomheder også får brug for IT-eksperter.