få et job i it-branchenIT-branchen har den seneste årrække været igennem en kæmpe udvikling, og den sætter forsat fart. Det skyldes naturligvis den teknologiske udvikling, som bliver ved med at blomstre.

Den lynhurtige udvikling giver branchen et kæmpe potentiale i forbindelse med både arbejdspladser og karriere. Udviklingen gør nemlig også, at mulighederne i IT-branchen er mange, og der bliver ved med at blive åbnet op for nye arbejdsområder og dermed også for potentielle arbejdspladser.

I mange år har IT-branchen været forbeholdt de mere tekniske persontyper, da meget af arbejdet har bestået i at programmere og udvikle software, men på baggrund af branchens udvikling er der nu også brug for andre typer i de forskellige IT-virksomheder.

IT-virksomheder har i dag også brug for personer, der er uddannede inden for kommunikation, ledelse og generel forretningsudvikling. Der er nemlig en del arbejdsopgaver, der består af at formidle udvikling til kunder og samarbejdspartnere, og derudover er det også behov for at kende til generel købmandskab for at kunne drive en sund virksomhed.

Kommunikationsuddannede medarbejdere er ligeledes vigtigt, fordi IT-eksperter ofte snakker i IT-begreber som mennesker, der ikke har kendskab til IT ikke forstår, og det er netop derfor at medarbejdere med en baggrund inden for kommunikation og generel videreformidling også er blevet en vigtig del af branchen.

Uddannelse i branchen

uddannelse inden for itDer findes mange forskellige bud på uddannelser, som man kan tage for at opnå succes i IT-branchen. Nogle går den tekniske vej, andre går forretningsvejen og der findes også dem, som blander de to veje.

I IT-branchen er der især efterspørgsel på dem, som kan lidt af det hele. En af de nemmere veje til succes i IT-branchen er altså gennem en uddannelse, der kombinerer IT, kommunikation og organisation.

Det er især de lange videregående uddannelser, der klæder mennesker på til at kunne arbejde med lidt af hvert, og det er derfor også dem, der er mest efterspørgsel på i branchen.

Det er altså svært at nævne en konkret uddannelse, man skal tage for at få en karriere i IT-branchen. Det kræver dog en vis interesse inden for teknologi og IT som helhed samt en kreativ og skabende tilgang til branchen.

Inden man finder en uddannelse, kan det være en fordel at finde ud af hvilket behov, der er i branchen. På den måde kan man få uddannelsen til at matche branchens behov for arbejdspladser, hvilket gør chancen for at komme i arbejde efter endt uddannelse betydeligt højere.

Jobmuligheder

jobmuligheder i it-branchenDer findes et hav af forskellige jobs i IT-branchen, og der findes mange job, der ikke kræver, at man er IT-ekspert. Som IT-udannet kan man blandt andet på arbejde inden for:

  • Database
  • IT-drift og support
  • IT-ledelse
  • Internet
  • Systemudvikling og programmering
  • Tele- og datakommunikation
  • Økonomi- og virksomhedssystemer

Der er altså, som før nævnt, både mulighed for at få job i den tekniske del af branchen og i den mere administrative del. Det handler om at mærke efter, hvor man føler, at man hører hjemme samt hvilket felt, man kan præstere bedst inden for.

Mulighederne er mange, og der bliver flere og flere af dem i takt med den forsatte teknologiske udvikling.